Instalația de tratare apă
Contra depunerilor de calcar și corodării
VULCAN
Instalația VULCAN:
  • Elimină depunerile calcaroase.
  • Oprește efectele nocive ale calcarului, asigură curățarea ușoară a instalațiilor sanitare.
  • Elimină depunerile.
  • Sistemele de filtrare a bacteriilor de amestec nu se blochează din cauza depunerilor calcaroase.
  • Dizolvă depunerile calcaroase.
  • Conductele rămân curate, iar cu timpul se elimină și depunerile mai vechi.
  • Instalația funcționează cu curent electric si cu impulsuri de înaltă frecvență.
  • Metoda "CATRONIC" se poate instala și la apele termale.
  • Costul de investiții minim.
  • Elimină folosirea agentului de regenerare costisitoare.

Funcționarea garantată, deoarece nu include piese dinamice.
Locuri de aplicare: în industrie, laboratoare, hoteluri, spitale, școli, prestatori termici la distanță, orice instalații cu schimb termic
GARANȚIA 10 ANI

INSTALATIA VULCAN S 100

S100res

INSTALATIA VULCAN S 5000
S5000 300x209

 

INSTALAȚIA DE DEDURIZAT CONTRA CORODARII ȘI CALCAR
 
Ce înseamnă tratament fizic ? 
Apa de mare duritate înseamnă un conținut mare de hidrocarbonat de calciu. 
Hidrocarbonatul de calciu cu ridicarea temperaturii în urma turbulenției sau presiunii se transformă în cristale de calcar care în conducte, la coturi și "T"-uri se depune și care tot timpul crecte. Aceste depuneri se produc în general prin conducte de apă caldă pe suprafețele schimbătoarelor de căldură, dar și pe suprafețele robinetelor, pe rozetele dușurilor.
 
Apa tratată
Apa tratată fizic din punct de vedere chimic se prezintă la fel ca apa netratată. Și aici găsim cristale de calcar dar cu totul într-o altă formațiune, sub forme nepericulos. Aceste cristale nu sunt lipite între ele și plutesc ca câte un cristal separat și se prezintă ca un material plutitor care se evacuează odată cu apa iar dacă se usucă poate fi îndepărtat prin spălare simplă.
 
Explicația fizică
Elementul cel mai mic din care se compune un cristal este o așa numită formațiune de cristal. Cu toate ca se compune dintr-o singură grilă conține toate informațiile despre forma și proprietățile fizice. Asemenea formațiuni cristaline se găsesc în apa tratată fizic. Cel mai important este că aceste cristale au forme stabile și împerechiate elecrtostatic și nu sunt atrași de suprafețele metalelor. Dacă analizăm sub microscop aceste cristale se prezintă sub forma de bastonașe, care nu se mai depun. Deci tratamentul fizic produce cristale de calcar sub forme de bastonașe. Orice minereu caută cristalele etalon așa și calciul , care pe această crește.
 
Cum se formează cristalele etalon ?
Sistemul electronic al instalației VULCAN S 100 produce un câmp magnetic variabil de înaltă frecvență. Frecvența variază între 3000 si 10000 Hz. Această banda de frecvențe este modulat din 10 în 10 Hz în așa fel ca fiecare frecvență trece de 20 ori. Aceste frecvențe sunt conectate prin ieșiri electromagnetice și capacitive la țevile în care trece apa care urmează să fie tratată. Moleculelele de apă trecând pe zona de tratament din cauza frecvenței emise se agită.
Poate să apară urmatoarele posibilități:
a. din hidrocarbonatul de calciu se formează o cantitate însemnată de bioxid de carbon și se produc ioni de calciu si carbonați. Ambele particule au nevoie de un singur germen cristalin pe care ca și carbonat de potasiu sau ca și cristal etalon poate să crească.
b. în apă se află mici particule plutitoare în suspensie. Din cauza presiunii de suprafață aceste particule sunt fortate în nuclee. Din cauza frecvenței de tratare aceste particule întra în rezonanță și se distrug. Așa elementele plutitoare sunt eliberate și stau la dispoziție punctele de cristalizare
Apa netratată Apa tratată
Concluzia
Din cele relatate mai sus nu reiese problematica complexă a dedurizarii apei, care în multe cazuri creează probleme pentru cei care nu sunt specialiști în domeniu. În impiedicarea formării depunerilor calcaroase sunt multe prejudecați, dar în cele ce urmează dorim să vă atragem atenția asupra câtorva experimente practice. Metoda nu este aplicabilă în cazul în care dincolo de eliminarea ionilor de calciu se cer proprietăți speciale la apa dedurizată. Însa acolo unde îndepărtarea și prevenirea depunerilor este singurul scop tehnic, metoda "C" este modul cel mai economic mulțumită simplității, a dimensiunilor mici și a costurilor scăzute de funcționare, tehnice si de întreținere. Pentru argumentarea celor de mai sus, un fapt practic: de al aplicarea metodei "C", în Italia utilizarea procedeelor tradiționale a scăzut cu 80%.

S.C. SYRINX S.R.L. Miercurea Ciuc este distribuitorul pentru Romania a firmei CHRISTIANI WASSERTECHNIK GmbH din Germania.