VULCAN vízkezelő berendezések vízkő és korrózió ellen
 
VULCAN berendezés:
  • Eltávolítja a vízkőlerakodásokat.
  • Megállítja a vízkő ártalmas hatásait és biztosítja a szanitérek csöveinek könnyű tisztítását.
  • Eltávolítja a lerakodásokat.
  • A baktérium szűrő rendszerek nem blokkolódnaknak vízkőlerakódás miatt.
  • Feloldja a már meglévő vízkőlerakódásokat.
  • A vezetékek tiszták maradnak és idővel eltávolítódnak a régi lerakodások.
  • A berendezés elektromos árammal működik és magas frekvenciájú impulzusokkal. 
  • A "CATRONIC" metódust termál vizeknél és fel lehet szerelni.
  • Minimális befektetési költségek.
  • Kizárja a drága regenerációs anyagok használatát.

Garantált működés mivel nem tartalmaz dinamikus alkatrészeket.
Alkalmazási helyek: gyárakban, laborokban, hotelekben, kóráhzakban, iskolákban, távhőszolgáltatóknál, mindenféle hőcserélő berendezéseknél.
10 év garancia

VULCAN S 100

S100res

VULCAN S 5000
S5000 300x209 

 

Vízlágyító berendezések korrózió és vízkő ellen
 
Mit jelent a fizikai kezelés?
A kemény víz magas kálcium-hidrokarbonát tartalmat jelent.
A kálcium-hidrokarbonát hőemelkedés hatására vízkő-kristályokká alakul át, ami lerakódik a vezetékekben, a "könyökökben" valamint a T elemeknél. Ezek a lerakódások, általában a melegvizes vezetékeknél és felületeknél jelennek meg, de előfordul a csapok, tusolófejek és kagylók felületén is.
 
Kezelt víz
A fizikailag kezelt víz hasonlóan néz ki mint a kezeletlen víz kémiai persektivából. Itt is találunk vízkő-kristályokat, de teljesen más, ártalmatlan formációban. Ezek a kristályok nincsenek összeragadva egymással és úgy lebegnek mint különálló kristályok. Ezek a víz áramlásával együtt elhagyják a csöveket és ha megszáradnak akkor egy egyszerű mosással eltávolíthatóak (nem ragódnak le).
 
Fizikai magyarázat
A legkisebb elem amiből egy kristály felépül az egy úgynevezett "kristály formáció". Elementul cel mai mic din care se compune un cristal este o așa numită formațiune de cristal. Annak ellénére, hogy egy egyetlen rácsból áll, tartalmaz minden információt a fizikai tulajdonságairól és formációjáról. Ilyen kristály formációkat lehet találni a fizikailag kezelt vízben. A legfontosabb az, hogy ezeknek a kristályoknak stabil a formájuk és elektrosztatikusan párosítva vannak és nem vonza őket a fémek felülete. Mikroszkóp alatt látható, hogy ezeknek a kristályoknak bot alakjuk van, amik már nem rakódnak le. Tehát a fizikai kezelés, bot alakú vízkőkristályokat eredményez. Minden ásvány etalon kristályokat keres, úgyanígy a kálcium is, ami ezen nő.
 
Hogyan keletkeznek az etalon kristályok?
A VULCAN S 100 elektrónikus rendszere egy változó, magas frekvenciájú mágneses mezőt hoz létre. A frekvencia 3000 és 10.000 Hz között változik. Ez a frekvencia sáv 10 és 010 Hz-ként van modulálva, tehát minden frekvencia 20szor van érintve. Ezek a frekvenciák elektromágneses kijárattal a csövekre vannak kötve, amelyben a nyers víz folyik. A víz molekulái, ahogy áthaladnak a mezőn, a frekvenciák miatt összekavarodnak.
A következő lehetőségek merülhetnek fel:
a. a kálcium-hidrokarbonátból jelentős mennyiségű szén-dioxid, kálcium ion és karbonátok keletkeznek. Mindkét részecsének egyetlen kristály csírára van szüksége, amit a kálium-karbonát és az etalon kristály is növeszteni tud.
b. a vízben feszültségben levő parányi részecskék találhatóak. A felületi feszültség miatt ezek a részecskék csomókká tömörülnek. A kezelési feszültség miatt ezek a részesckék rezonációba lépnek és megsemmisülnek. Ezek a lebegő részecskék fel vannak szabadítva és készen állnak a kristályosódáshoz.
 
Apa netratată Apa tratată
Konklúzió
A fentiekből nem tűnik ki a vízlágyítás komplex problematikája, ami sok esetben problémát okoz azoknka akik nem szakemberek ebben a területben. A vízkő eltávolításában sok az előítélet, dar a következőkben szeretnénk felhívni az Ön figyelmét néhány praktikus kísérletre. A metódust nem lehet használni, ha a kálcium-ion eltávolításán felül további speciális tulajdonságoknak kell a lágyviz megfeleljen. De ott ahol a lerakódás eltávolítása és megakadályozása az egyetlen technikai cél, a "C" metódus a leggazdaságosabb megoldás, köszönhetően az egyszerőségének, a kis méreteinek és alacsony üzemeltetési, technikai és karbantartási költségeinek. Egy tény ami alátámasztja a fenti állításokat: Olaszországban 80%-al csökkent a hagyományos berendezések használata amióta a "C" metódus megjelent a piacon.

S.C. SYRINX S.R.L. Miercurea Ciuc este distribuitorul pentru Romania a firmei CHRISTIANI WASSERTECHNIK GmbH din Germania.